Det uungåelige…

Overskriften i forrige innlegg var «En frisk start». Dessverre blir oppfølgeren «En skadet fortsettelse». Det var vel egentlig for godt til å være sant, at man skulle klare å holde seg frisk og skadefri i flere måneder.

Tirsdag 23.januar var planen å ta en langtur på mølla, minst 30 km eller 3 timer (det som inntraff først). Og for å ikke banke løs på mølla i samme tralten over veldig lang tid, økte jeg tempoet med 2km/h hver femte kilometer, før jeg skrudde ned igjen på «marsjfart».
Rundt 15-16km kjente jeg «noe» i høyre ankel, på utsiden. Det var en slags smerte som kjentes ut som om jeg hadde tråkket over. Men det visste jeg jo at jeg ikke hadde.
Smerten ble verre og verre, og etter den femte 5K-bolken og litt nedjogg måtte jeg gi meg (27km). Jeg prøvde å tøye, men kjente at smertene var så ille at jeg ikke klarte å tøye leggmusklene. Jeg tok av skoen, og fikk se en ekstra kul under ankelkulen på utsiden, og foten var blå. Hva i all verden hadde skjedd?

Jeg kom meg til legen allerede neste dag, og han rynket bekymret på panna mens han klemte og dro i foten. «Dette ligner veldig på et tretthetsbrudd». PANG! Der så jeg maratontoget kjøre i full fart fremover, mens jeg sto igjen på perrongen. Jeg så uker i nær fremtid, med alternativ og høyst frustrerende trening.
Dette hadde jeg IKKE tid til! Det var litt over to måneder til Rotterdam Marathon, og jeg som hadde en våt drøm om å løpe under 4 timer! Fortvilelse. Forbannelse. Forferdelig.

Jeg hev meg på telefonen rett etter legebesøket, for å komme meg til røntgen så tidlig som mulig, og fikk komme allerede neste dag. Dessverre får man ikke svar på en gang, og jeg må vente en ukes tid for å få svar. Men ut fra det jeg kjenner i ankelen, så kan jeg nesten forutsi svaret. Det var smertefullt å gå, strekke ut og bøye ankelleddet, og jeg tenkte umiddelbart HVORFOR MEG?
Jeg syntes jeg hadde vært flink til å både trene variert (korte og lange turer, rolige og hurtigere turer) og trent jevnlig styrke og tøyd ut etter hver eneste treningsøkt.
Etter å ha lest litt rundt tretthetsbrudd på nett så kjønte jeg et jeg hadde ett stort forbedringspotensiale: Variasjon i sko og underlag!

Jeg har forelsket meg i mine Topo ST2 nulldropp-sko rett etter sommeren. Ikke bare ar de fine å se på (for det er viktig ja!), men de var så responsive å løpe med.
Jeg og Topo ST2 ble ikke gode venner før etter 3-4 løpeøkter. De føltes flate og lite dempende i starten. Men så gikk jeg over fra å savne demping til å kjenne at jeg fikk mer igjen for hvert fraspark, når mindre av energien «forsvant» ned i skoen demping. Så det ble en del mil med disse turkise herlighetene. Det vil si ALLE milene ble med disse skoene, bortsett fra turene ute som krevde piggsko.

Jeg som er så glad i tall og sammenligning av økter, tall og konstant tenker «hvis om atte – dersom atte…» synes det er perfekt å løpe på mølla. Da har jeg tallene rett foran meg, jeg kan ha stålkontroll på lengde og tempo og kan kontinuerlig regne i hodet, multiplisere snittfart fra de foregående øktene med så mange kilometer jeg har planlagt å løpe, osv. Derfor ble det (altfor) mange økter på mølle, før ankelen skrek «jeg vil ha variasjon!!!».

Etterpåklokskap er noe dritt…! Tålmodighet også.

17 tanker om “Det uungåelige…

 1. mclazerlou

  I will immediately snatch your rss as I can’t to find your e-mail
  subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you have
  any? Kindly allow me understand so that I may just subscribe.
  Thanks.

  Svar
 2. catfoodlover

  Hey just wanted to give you a quick heads up. The words in your post seem to be running off the screen in Internet explorer.

  I’m not sure if this is a format issue or something to do with internet browser compatibility but I figured I’d post to let
  you know. The style and design look great though! Hope you get the problem fixed soon. Thanks

  Svar
 3. TC_Hunt

  It’s perfect time to make some plans for the future and it is
  time to be happy. I have read this post and if I could I desire
  to suggest you few interesting things or advice. Perhaps you
  could write next articles referring to this article. I want
  to read even more things about it!

  Svar
 4. BarrynSue

  It is the best time to make some plans for the longer term and it is
  time to be happy. I have read this post and if
  I could I desire to recommend you few fascinating things
  or tips. Maybe you could write subsequent articles referring to this article.
  I want to read more things about it!

  Svar
 5. michaelpcollier

  It is appropriate time to make a few plans for
  the future and it’s time to be happy. I have read this submit and if I may I desire to counsel you few attention-grabbing things or suggestions.
  Perhaps you could write next articles referring to this article.
  I desire to read more things approximately it!

  Svar
 6. Equipage

  Amazing! This blog looks just like my old one!
  It’s on a completely different topic but it has pretty much the same layout and
  design. Great choice of colors!

  Svar
 7. Anatereza

  Hi would you mind letting me know which webhost you’re utilizing?
  I’ve loaded your blog in 3 completely different browsers and I must
  say this blog loads a lot faster then most. Can you recommend a
  good web hosting provider at a reasonable price?
  Many thanks, I appreciate it!

  Svar
 8. mkm11427

  Hey there would you mind letting me know which hosting company you’re
  working with? I’ve loaded your blog in 3 different internet browsers and I must say this blog loads a lot faster then most.
  Can you suggest a good internet hosting provider at a honest price?

  Many thanks, I appreciate it!

  Svar
 9. bostonkaren

  Hi would you mind letting me know which hosting company you’re working
  with? I’ve loaded your blog in 3 different web browsers and
  I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you recommend a good web hosting provider at a reasonable price?

  Many thanks, I appreciate it!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.