Konkurranseåret 2017

Da er tiden kommet for kavalkader og oppsummeringer, så jeg tenkte jeg kunne oppsummere mitt løpeår hva gjelder konkurransedeltakelser.

Som jeg har skrevet tidligere bestemte Eva og jeg oss tidlig i januar for å løpe Stockholm maraton 3.juni. Det må sies å være det store  målet, å debutere på helmaraton.
Dette ble en fantastisk opplevelse, både selve løpet men også rammen rundt. Været var absolutt løpeperfekt, reisefølget og oppholdet var knallbra og sist men ikke minst var medaljen tung og absolutt skrytemateriale! Sluttiden ble 4:04.29, som var bedre enn forventet.


Ett eller annet sted i Stockholms gater, tipper siste halvdel av maraton.

2.september løp jeg halvmaraton i Trondheim maraton, i kontrollert temppo. Jeg tok dette som en oppkjøring til det som skulle skje to uker senere, og koste meg i den nye traseen. Det er helt klart ingen perse-løype, men det var heller ikke det som var målet mitt denne gangen.
Trondheim maraton har et stort forbedringspotensiale hva gjelder deltakertrøya og medaljen. Trøya er hvit, og så anonym at man må nesten bruke forstørrelsesglass for å se at det er en deltakertrøye. Den gadd jeg derfor ikke bruke penger på. Og til sammenligning var finisher-trøya i Stockholm gratis..!
Trondheimsmedaljen er liten, kjedelig og gammeldags. Samme medaljen brukes hvert år, og det er kun båndet som forandres fra år til år. Anyway, kjedelig medalje eller ikke; sluttida ble 1.55.03 på en dag hvor jeg bare kosa meg og ikke løp full speed.


100m før mål i Trondheim maraton, spurt ned Munkegata!

16.september var det Oslo maraton, hvor jeg hadde en hemmelig plan om å klare sub 4.00. Men pga. kneproblemer og kranglete mage gikk den planen i vasken, og det å unngå DNF ble største fokus. 4.07.07 i mål var egentlig ikke så ille med tanke på at jeg satt minst 5 minutter på do og sto lenge ved Kristian og vurderte om jeg skulle bryte eller ikke, pga. kneet.
Uansett varmet det ekstra mye at både trøya og medaljen var så kul at det likevel gikk an å skryte av deltakelsen.

For ja, medaljen ER viktig! Det er selve symbolet på hvilken bragd du har utført, alle metrene du har tilbakelagt både på konkurransedagen og også i tiden før. Det er en herlig følelse når du har passert målstreken, gått noen ustø skritt på slitne bein, bøye nakken å få tredd en medalje over hodet. Og å kjenne at det er en tung og gjev medalje du har hengende rundt halsen, ta den i nærmere betraktning og se hvor flott den er, da tenker man at det virkelig var verdt alt slitet!


Medaljene fra henholdsvis Stockholm, Oslo og Trondheim Maraton

I tillegg til disse tre maratonene krydret jeg året med forskjellige mindre løp:
Februar: Magni maraton
April: Fjellseterløpet
Mai: Tordenskioldløpet og Holmenkollstafetten (to etapper for to forskjellige lag)
Oktober: Rosa Sløyfe-løpet


Rosa Sløyfe-løpet med min gode kollega Zdravka.

Av annen «organisert løping» var jeg med på Early Birds første fredag i november og desember, og en hyggelig kveldstur i regi av Løplabbet i oktober.
Og nå på tampen av året har jeg organisert min egen runstreak, fra 1-24.desember.

Jeg har løpt mer i år enn jeg har gjort tidligere.
Jeg har løpt mer variert enn jeg har gjort tidligere.
jeg har løpt mer systematisk enn tidligere.
Jeg har løpt maraton for første gang!
Jeg har løpt på meg skade for første gang i år…

Men:
Jeg har kost meg MYE MER med løping i år enn noen gang tidligere!

Veldig mange av mine løpeopplevelser i 2017 har jeg delt med gode løpevenner og -venninner. De skal jeg forære et eget innlegg senere. Dere vet selv hvem dere er, og jeg setter fantastisk stor pris på dere alle sammen!

14 tanker om “Konkurranseåret 2017

 1. skwon11

  Hi all, here every one is sharing these kinds of knowledge, therefore it’s pleasant to read this weblog, and
  I used to go to see this web site all the time.

  Svar
 2. Charles Tim H

  I’ve been surfing on-line more than three hours as of late,
  yet I never discovered any fascinating article like yours.

  It’s lovely worth sufficient for me. Personally,
  if all site owners and bloggers made just right content
  as you did, the net will likely be a lot more useful than ever before.

  Svar
 3. Siwa08

  I’ve been browsing on-line greater than 3 hours as of late, yet I
  never discovered any interesting article
  like yours. It is pretty price sufficient for
  me. Personally, if all site owners and bloggers made just
  right content material as you probably did, the internet
  will likely be a lot more useful than ever before.

  Svar
 4. greg0007

  Its such as you learn my thoughts! You appear to understand a lot approximately
  this, like you wrote the e book in it or something.

  I feel that you could do with some p.c. to power the message home a little bit, however other than that, this is
  fantastic blog. An excellent read. I’ll definitely be back.

  Svar
 5. vaflem

  Hey there! I’ve been following your blog for a while now and
  finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Kingwood Tx!
  Just wanted to mention keep up the excellent job!

  Svar
 6. mopsey1

  It’s perfect time to make some plans for the future and it is time to be happy.
  I have read this post and if I could I desire to suggest you few
  interesting things or suggestions. Perhaps you could write next articles referring
  to this article. I want to read even more things about it!

  Svar
 7. lywilson

  Ahaa, its good discussion on the topic of this piece of writing here
  at this webpage, I have read all that, so at this time
  me also commenting here.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.